Tündérszépek 2024

2024.05.05. 18:45

Tündérszépek: Egyre népszerűbb a sminktetoválás a nógrádi hölgyek körében

A mai világban sokan fordulnak a sminktetoválás felé, amely valódi megváltás lehet annak, aki kevésbé szereti azzal tölteni a reggeleit, hogy a sminkjével bajlódik. Emellett a Tündérszépek versenyre való felkészülését is nagyban megkönnyítheti. Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit tudni kell a manapság igencsak népszerű sminktetoválásokról.

Sipos Nina Vivien

Kása Gabriella avatta be olvasóinkat a sminktetoválás rejtelmeibe

Forrás: Beküldött

Kása Gabriella sminkes, aki a Tündérszépek fotózás alkalmával varázsolta gyönyörűvé a nógrádi hölgyeket, elárulta hírportálunknak, hogy mostanában rendkívüli népszerűségnek örvend a sminktetoválás, hiszen a modern és tartós technika egy tökéletes eszköze a szépség kiemelésének. 

– A sminktetoválás nagyban különbözik a testtetoválástól. Más festéket használunk ehhez, így a pigmentek összetétele is eltérő. A rendes tetkónál mélyebbre ütik bele a festéket a bőrrétegbe, mint a sminktetoválásnál, ami egy lágyabb technikán alapszik. Emiatt azonban az idő múlásával ugyan egyenletesen, de kivilágosodik és kikopik a szájra, a szemhéjra vagy a szemöldökre felvitt anyag 

– magyarázta a salgótarjáni sminkes.

Hozzátette: ahogy minden szépségbeavatkozásnak, ennek is meg van az előnye, de a hátránya is. A hétköznapi sminkelést nagyban meg tudja könnyíteni, ha elkészíttetjük egy szakemberrel a maradandó sminktetoválást, azonban figyelni kell arra, hogyan ápoljuk azt utólag, hiszen könnyen elfertőződhet a seb. 

Nem teljesen fájdalommentes

Gabriella érdeklődésünkre elmondta, hogy nem egészen fájdalommentes a folyamat, ugyanis az ajaknál a bőr vékonyabb, így előfordulhat némi szúró érzés még úgy is, ha érzéstelenítő géllel van bekenve a tetoválásra váró bőrrész. 

– Általában púderes szemöldöktetoválást készítek, de sok száj- és szemhéj tetoválást is csináltam már a vendégeimnek. Akik eddig nálam jártam azt mondták, hogy inkább kellemetlen, mintsem fájdalmas, illetve ahhoz hasonlítható, mintha fogkefével dörzsölnék az arcfelületet – mesélte Kása Gabriella.

Érdemes smink nélkül érkezni

Kifejtette, hogy érdemes smink nélkül érkeznie a vendégnek az adott időpontra, mert a fertőtlenítés miatt úgyis le fog törlődni. A tetoválást megelőző két hétben már nem szabad napozni, szoláriumozni, peeling-kezelésen részt venni. A szépészeti eljárást követő két hétben nem érheti a tetoválást víz, gőz, szolárium, szauna. A napozás nem ajánlott a gyógyulási idő alatt, főleg nyáron. Kiegészítette azzal, hogy nem lehet sminktetoválást készíteni akkor, ha a vendég várandós vagy szoptatós kismama.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!