Fenntarthatóság

2024.05.05. 15:13

Környezettudatosságra irányították a figyelmet a mátranováki iskolában

Gulyás Edina

A környezetvédelem és az újrahasznosítás köré szerveződtek a Fenntarthatósági hét programjai a mátranováki iskolában a napokban. Az országos kezdeményezést 2016 óta szervezik meg, azzal a céllal, hogy a diákok szórakoztató, érdekes módon ismerkedjenek meg a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdéseivel.

– Az egészséges életmódra és a környezettudatosságra való nevelés szerepel intézményünk programjában, ökoiskolaként nagy szerepet kapnak ezek a kérdések iskolánk életében. Éppen ezért már évek óta kapcsolódunk a fenti programhoz 

– fogalmazott Juhász Gáborné, az intézmény igazgatója. 

Mint mondta, annak keretében az elmúlt napokban sok izgalmas feladatot oldottak meg, érdekes előadást hallgattak a diákok. Rajzpályázatot hirdettek ebből az alkalomból, teszteket töltöttek, kvízjátékokat játszottak, ismeretterjesztő  filmeket néztek és a tanulók játékos formában bővítették ismereteiket az élővilággal kapcsolatban. A hét folyamán magaságyások is készültek, amibe a diákok különféle magokat és virághagymákat ültettek. 

– Idén is nagy sikere volt az „öko-matának”. Ebbe a szerkezetbe a feladtok sikeres teljesítéséért kapott diókat bedobva, különböző ajándékokat kaptak a gyerekek. A programsorozat utolsó állomásán a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa tartott érdekes előadást olyan állatokról – békák, hüllők, bogarak – amelyektől sokan viszolyognak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában