Labdarúgás

2024.05.05. 19:54

Kikapott hazai pályán az SBTC a Hatvan ellen

Újabb mérkőzéssel folytatódott a szezon a Salgótarjáni BTC számára, amely alkalmával a fekete-fehérek a Hatvan csapatát fogadták a Szojka Ferenc Stadionban.

Langa Attila

A huszonhetedik forduló párosításaival folytatódott hétvégén az NB III. osztály megmérettetése, amely alkalmával az Észak-keleti csoportban szereplő Salgótarjáni BTC együttese, a szintén bennmaradásra törekvő Hatvan csapatát fogadta.

A mérkőzés első negyedórájában szinte kapujához szögezték ellenfelüket a salgótarjániak, és az első percekben vezetéshez juthattak volna Tarlósi Patrik által, aki kapusra vezethette a labdát, de a kint álló hálóőr fölött átemelt labdája centikkel a kapu mellé ment. Ezt követően kiegyenlítettebb lett a mezőnyjáték, de kapura veszélyt csupán a hazaiak jelentettek a nagy iramú összecsapáson.

A fordulás után is a fekete-fehérek maradtak lendületben, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, míg a hatvaniak büntetőhöz jutottak, hiszen egy gólba tartó labdát Kálmán kézzel ütött ki. A salgótarjáni védő piros lapot kapott, így az értékesített tizenegyest követően emberhátrányban folytatták a hazaiak, akik hatalmas energiákat mozgósítva rohamoztak, de nem sikerült egyenlíteniük.

NBIII. osztály, Észak-keleti csoport, 27. forduló:

SBTC – FC Hatvan  0–1 (0–0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 520 néző. Vezette: Sveda M. (Deme R., Tóth Á.)

SBTC: Szalay – Molnár, Csuka, Kálmán, Klajban – Tarlósi P. (Boros, 46.), Nagy, Horváth (Petrecsko, 80.), Filkor B. (Jacsó, 80.), Benkő (Csáki, 90.) – Csifó (Tarlósi M., 68.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Hatvan: Menczeles – Nagy, Szabó, Bodnár (Kanálos, 65.), Dinka, Fellner, Tarjáni, Burzi, Mundi, Kitl, Benkó (Vince, 86.) . Vezetőedző: Spisljak Zoran.

Gl: Kitl (78.). Sárga lap: Molnár, Klajban, ill. Fellner, Nagy, Mundi, Kitl. Kiállítva: Kálmán (77.).

Sebestyén Szilárd: – Nem sikerült pontot szereznünk a szintén a bennmaradásért küzdő riválisunk ellen. Sajnos gyenge egyéni teljesítmények voltak, valamint vannak játékosok, akik nem érzik át a súlyát ezeknek a fontos mérkőzéseknek. Ezek fényében egy kedvező helyzetből, hétről hétre saját magunkat sodorjuk a szakadék szélére.

Spisljak Zoran: – Gratulálok a Salgótarjánnak, hiszen végig meccsben voltak, de a második játékrészben már nekünk is sikerült helyzeteket kialakítanunk, amelyek egyikéből sikerült vezetést is szereznünk. A hazaiak emberhátrányban is veszélyesen játszottak, de sikerült megtartanunk az előnyünket, megszerezve a nagyon értékes három pontot.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában